Veel media-aandacht voor Theo van Gogh

Theo van Gogh (C) WikipediaDiverse media besteden deze week aandacht aan Theo van Gogh. Op 2 november is het tien jaar geleden dat de controversiële programmamaker en regisseur werd vermoord in Amsterdam.

De Amsterdamse televisiezender AT5 besteedt de gehele week aandacht aan Theo van Gogh met diverse televisieprogramma’s uit het AT5-archief. Via de website van AT5 is een uitgebreid overzicht te zien van de speciale programma’s deze week. http://www.at5.nl/tv/van-gogh-10-jaar-later

RTL4 komt op zondagavond 2 november met een documentaire over het leven van Lieuwe van Gogh, de zoon van de die dag precies tien jaar geleden vermoorde regisseur en programmamaker Theo van Gogh. In ‘Een Prettig Gesprek Met Lieuwe Van Gogh’ vertelt de inmiddels 22-jarige Lieuwe samen met regisseur Doesjka van Hoogdalem zijn verhaal.

Spel van de Wolf
Vorige maand ging ook de film ‘2/11 Spel van de Wolf’ in premiere. Het spel van de wolf is een politieke thriller die zich afspeelt tussen 2 november 2004, de dag dat Theo van Gogh werd vermoord door Mohammed B., en 10 november, de dag waarop leden van de Hofstadgroep werden gearresteerd in het Haagse Laakkwartier. De film is gemaakt door columnist Theodor Holman en Gijs van de Westelaken.

‘Van Gogh Spreekt’
De Koninklijke Schouwburg en Filmhuis Den Haag herdenken Van Gogh met de theatershow ‘Van Gogh Spreekt’ en een muzikale vertoning van de film ’06/05′. Met een combi-ticket van 25 euro zijn beide voorstellingen extra voordelig te bezoeken. ‘Van Gogh Spreekt’ is op dinsdag 18 november te zien in de schouwburg. Acteur Porgy Franssen volgt hem vanaf zijn jeugd in Wassenaar tot aan zijn dood. Het Filmhuis Den Haag presenteert een exclusieve vertoning van de film ’06/05′ met live muzikale begeleiding van onder meer Van Goghs vaste componist Rainer Hensel op saxofoon.