Veel nieuwe soul- en jazzprogramma’s voor Radio 6

radio6Radio 6 Soul & Jazz profileert zich vanaf 1 januari nog sterker als dé soul & jazz-zender van Nederland. Corné Klijn zal de nieuwe middagshow presenteren en Mijke van Wijk en Co de Kloet maken in de avond een programma rond live-muziek.

“De luisteraar hoort vierentwintig uur per dag de beste soul en jazzmuziek via de kabel, online én sinds kort ook via Digital Radio+, de nieuwe digitale manier van radio luisteren.”,aldus het persbericht van Radio 6 Soul & Jazz.

DJ Corné Klijn keert vanaf januari terug op de Nederlandse publieke radio met een dagelijks programma. Hij presenteert van maandag t/m donderdag tussen 16 en 19 uur Corné Klijn’s Soul Sensations met heel veel classics, maar ook volop aandacht voor nieuwe muziek en artiesten. De ochtendshow Eerst Jaap met Jaap Brienen blijft. De rest van de dagprogrammering is nieuw en brengt een combinatie van bekende namen én nieuw talent. Nieuwe programma’s zijn er onder andere voor Vincent Gerhardt, Pieter Kok en Angelique Houtveen, winnares van de Marconi Award 2013 voor Aanstormend Talent.

In de avond is er alle ruimte voor nieuwe soul en jazz en live-muziek. Winfried Baijens maakt van 19 tot 22 uur Winfried Draait Door. In Mijke & Co Live! met Mijke van Wijk en Co de Kloet is er veel aandacht voor live-muziek van Nederlandse podia. Hier hoort de luisteraar zowel nieuwe opnames als concerten uit het rijke Radio 6-archief.

Het weekendgevoel krijgt alle kans al op de vrijdag van Radio 6 Soul & Jazz. Tussen 16 en 19 presenteert Astrid de Jong voor de VARA haar programma @Friday. Ekdoms’ After Dinner Trip is er elke vrijdagavond tussen 19 en 21 uur, gepresenteerd door Gerard Ekdom. En zanger Ruben Hein presenteert Rubens Guestlist van 21 tot 22 uur.

Elke zaterdag en zondag brengt Jeroen Kijk in de Vegte tussen 10 en 12 uur zijn nieuwe programma Licence to Chill. In de avond op zaterdag blijven van 18 tot 19 Giel Beelen met GielJazz en van 19 tot 20 uur Leo Blokhuis met Sweet Soul Music. Op zaterdag- en zondagavond draait Wilfried de Jong om middernacht zijn favoriete jazzplaatjes in Vrije Geluiden.

De nieuwe programmering vind je via: http://www.radio6.nl/nieuwspagina/1990/nieuwe-programmering-op-radio-6-soul-jazz.html