Veel WK voetbal bij Vlaamse publieke omroep

vrtDe Vlaamse openbare omroep VRT maakt zich klaar voor een “zomer vol sport”. Naast de gewoonlijke zomerse sportwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk, is er deze zomer ook het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Dit bericht de VRT in een persbericht.

“Het is twaalf jaar geleden dat de Rode Duivels zich nog eens wisten te kwalificeren voor een groot internationaal voetbaltoernooi en in dat opzicht gaan we natuurlijk een bijzondere sportzomer tegemoet”, zegt Jean Philip De Tender, manager televisie bij VRT. Ook op radio en online is alles op de voet te volgen.

WK live in HD op VRT Canvas
Van het WK in Brazilië hoeft niemand iets te missen. Zo worden bijna alle wedstrijden van het wereldkampioenschap live, integraal en in HD uitgezonden op Canvas. Frank Raes, Filip Joos, Eddy Demarez, Stef Wijnants, Geert Heremans, Peter Vandenbempt en Carlo Wilmots voorzien de wedstrijden van commentaar. VRT Canvas HD is ook bij een groot aantal Nederlandse digitale aanbieders te zien. Op VRT Eén is er elke ochtend om 6 uur een overzicht van de daags voordien gespeelde wedstrijden in het magazine “FIFA WK voetbal 2014”. Een herhaling daarvan is er om 7 en om 8 uur op Eén en rond de middag op Canvas.

“Sporza Brazil” en “Sporzacabana” op de VRT-Radio
Niet enkel op tv is er plaats voor WK-nieuws. Op Radio 1 is er elke dag van 18 uur tot 20 uur “Sporza Brazil”, een programma rond het WK voetbal dat gepresenteerd wordt door Steffy Merlevede en Ronald Verhaegen. Van 20 uur tot middernacht is er “Sporzacabana”, met muziek en flitsen uit de wedstrijden van 21 of 22 uur. 

WK-app|
Net als de NOS in Nederland heeft ook de Vlaamse VRT een speciale WK-app. Deze app verschijnt begin juni. Tijdens de wedstrijden biedt de app een rijke tweedeschermbeleving. Zo kunnen kijkers wedstrijdfases vanuit verschillende camerastandpunten herbekijken en voortdurend alle feiten en cijfers over de wedstrijd terugvinden.