“Vensterblokken Radio 5 Nostalgia via regio-omroep”

Er zouden gesprekken gaande zijn tussen de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en de ROOS (overkoepelende organisatie van publieke regionale omroepen) om programma’s van Radio 5 Nostalgia te gaan doorgeven via de regionale radiozenders. Website Spreekbuis.nl heeft dit vernomen uit verschillende bronnen.

Middengolf-distributie wordt gestaakt

NPO Radio 5 raakt per 1 september aanstaande haar distributie van de middengolf kwijt. De NPO heeft besloten dat de distributie via de Middengolf te duur is geworden en er voldoende alternatieven zijn in de vorm van DAB+, kabel en internet. Toch ziet het er naar uit dat delen van de NPO Radio 5 Nostalgia programmering na september ook via FM zullen zijn te horen. Uit onderzoek van Spreekbuis.nl blijkt dat het idee is om vensterblokken bij de publieke regionale omroepen vrij te maken voor de NPO Radio 5 Nostalgia programmering.

Gesprekken

ROOS-directeur Gerard Schuiteman zegt in een reactie dat de plannen niet te ontkennen vallen. “Er wordt over gesproken. Er zijn ideeën dat dit kan en dat er mogelijkheden zijn”, maar voegt Schuiteman er duidelijk aan toe “ROOS is daar verre van enthousiast over”. Spreekbuis.nl heeft ook Jan Westerhof, NPO-directeur radio om een reactie gevraagd. Hij heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

NPO Radio 5 is inmiddels begonnen haar luisteraars te wijzen op het feit dat de etherdistributie via de Middengolf per 1 september wordt gestaakt. Hiervoor heeft NPO Radio 5 een speciale website in gebruik genomen en een voorlichtingsfilm die te zien is op Youtube