Veranderingen op komst bij NOS Radio 1 Journaal

nporadio1Met de nieuwe programmering van Radio 1, die op 1 januari van start gaat, zal ook het een en ander veranderen bij het NOS Radio 1 Journaal. Dit bericht de NOS vandaag in een persbericht.

Niet alleen de tijden wijzigen, ook bij de presentatie zal het nodige veranderen: Lara Rense gaat de middaguitzending presenteren, omdat Lucella Carasso heeft besloten te stoppen bij het NOS Radio 1 Journaal. Frederique de Jong vervangt Lara Rense en zal in het nieuwe jaar samen met Marcel Oosten de presentatie van de ochtenduitzending voor haar rekening nemen.

Lara Rense naar middageditie NOS Radio 1 Journaal
Lara Rense, sinds september 2009 samen met Marcel Oosten te horen in de ochtend, gaat in het nieuwe jaar de middageditie van het NOS Radio 1 Journaal presenteren. Zij vervangt Lucella Carasso, die heeft besloten te stoppen met de middaguitzending, en Tim Overdiek, die in september al bekend maakte over te stappen naar NOS.nl om daar aan de slag te gaan als eindredacteur. Rense zal de enige presentator zijn van de middaguitzending en ze presenteert het programma vijf dagen in de week (maandag tot en met vrijdag, 16.30-18.00 uur).

Lucella Carasso terug naar ‘het Oog’ én aan de slag als coach 
Lucella Carasso heeft na acht jaar NOS Radio 1 Journaal besloten te stoppen. Zij wordt de vaste presentator op maandag van NOS Met het Oog op Morgen en wordt coach voor de radiostemmen en -redacteuren van de NOS. Bij ‘het Oog’ vervangt Lucella Carasso Eva Jinek. Jinek stopt per 1 januari omdat zij de presentatie van het late avondprogramma van de NOS niet meer kan combineren met haar televisiewerk bij de KRO. Carasso was van juni 2006 tot september 2009 al eerder een van de vaste presentatoren van ‘het Oog’. Na haar vertrek in 2009 trad zij regelmatig op als invalpresentator.

Nieuwe presentator in de ochtend
Frederique de Jong neemt de plaats in van Lara Rense naast Marcel Oosten. Het nieuwe duo is vanaf 1 januari van maandag tot en met vrijdag te horen tussen 6.00 en 9.00 uur ‘s ochtends. Radio en tv-presentator Frederique de Jong (1968) begon als schrijvend journalist voor kranten en tijdschriften. Via de lokale radio in Amsterdam kwam zij bij internetzender Finance Television en AT5, waar zij financiële programma’s presenteerde. Op tv-zender Het Gesprek sprak zij met regisseurs van documentaires in Doctalk. Bij BNR Nieuwsradio presenteerde zij tien jaar lang nieuws- en achtergrondprogramma’s. (persbericht)