Vergadering Haagse gemeenteraad over Mitch Henriquez live op Den Haag TV

Vandaag staat de vergadering van de Commissie Bestuur van de gemeenteraad in Den Haag volledig in het teken van de dood van Mitch Henriquez. De publieke lokale omroep  Den Haag TV zendt deze vergadering vanaf 13.30 uur live uit.

De 42-jarige Mitch Henriquez overleed vorige week zondag, nadat hij een dag eerder was gearresteerd in het Zuiderpark. Volgens het Openbaar Ministerie is hij waarschijnlijk gewurgd toen agenten hem wilden aanhouden. In de Haagse Schilderswijk braken rellen uit nadat het overlijden van Mitch Henriquez bekend werd gemaakt. Met de hulp van buurtbewoners zijn de gemoederen gesust. Diverse relschoppers zijn aangehouden.

Brief burgemeester

De gemeenteraadsleden bespreken vandaag de brief die burgemeester Jozias van Aartsen naar de raad heeft gestuurd. De brief bevat informatie over de uitkomst van het onderzoek naar het overlijden van Mitch Henriquez. Een aantal fracties heeft over het incident schriftelijke vragen gesteld. De beantwoording op deze vragen wordt betrokken bij de bespreking woensdag.

Live op Den Haag TV

De vergadering begint om 13.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Den Haag TV is te zien via het digitale televisiepakket van kabelmaatschappij Ziggo in de regio Haaglanden op kanaal 40.  De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente Den Haag via deze link.

Donderdag is de uitvaart van Mitch Henriquez op het Aruba.