Vergunningen restcapaciteit regionale DAB+-kavels verdeeld

Het Agentschap Telecom heeft dertig vergunningen verleend voor digitale radio via de diverse regionale DAB+-kavels in Nederland. Dit bericht het Agentschap Telecom op haar website.

Bovenregionale restcapaciteit

Het gaat om de verdeling van resterende frequentieruimte van de bovenregionale kavel. Vergunninghouders voor middengolf en niet-landelijke commerciële FM kwamen hiervoor in aanmerking. Op vrijdag 11 september zijn de besluiten de deur uitgegaan. Alleen niet-landelijke commerciële FM-omroepen en middengolf-omroepen kwamen voor een vergunning in aanmerking. Dit conform het Nationaal Frequentieplan en de Regeling restcapaciteit bovenregionale kavel. De aanvraagtermijn is gestart op 10 augustus en liep af op 24 augustus.

Dertig vergunningen

In totaal zijn dertig vergunningen verleend. In dit overzicht staat welke vergunninghouders voor welke allotments een vergunning hebben gekregen. Uit het overzicht blijkt dat de radiozenders Radio Maria en Groot Nieuws Radio een groot aantal regionale kavels hebben toegewezen gekregen. Ook de Hindoestaanse radiozender Amor FM (Stichting Radika) heeft in drie regio’s een digitale frequentie bemachtigd. Quality Radio BV (Radio Paradijs) mag naast haar vergunning op kanaal 8A (in de Randstad) ook uitzenden in alle andere regio’s en verkrijgt daarmee vrijwel landelijke digitale dekking via de ether. Daarnaast hebben de BV’s achter Radio Decibel, Radio Royaal, RadioNL, Puur NL en 8FM digitale regionale capaciteit toegewezen gekregen. Een compleet overzicht van de toegewezen vergunningen is te vinden via de website van het Agentschap Telecom.

Aanvragen allotment 9D-Z

Na deze restverdeling zijn er nog vier capaciteitseenheden beschikbaar in allotment 9D-Z. (Zuidwest Nederland). Vergunninghouders die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen vanaf 1 december 2015  een aanvraag indienen bij Agentschap Telecom. Ook deze capaciteitseenheden worden verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvraag.

Overzicht vergunningen (bron website Agentschap Telecom)

restcapaciteitDAB

 

Overzicht regio-indeling allotments:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.