Voorbereidingen verhuizing Ziggo Sport naar Hilversum op schema

Het project voor de huisvesting van sportzender Ziggo Sport in Hilversum ligt op schema. Dit bericht NEP The Netherlands in een persbericht. Ziggo Sport is momenteel nog gevestigd in Amsterdam maar hoopt in januari 2017 de verhuizing naar Hilversum te voltooien.

Verbouwing

In juni van dit jaar werd bekend gemaakt dat de sportzender gaat verhuizen van de hoofdstad naar de “mediastad”. De huidige Studio 20 in Hilversum wordt momenteel grondig verbouwd en uitgebreid. Er komen zowel nieuwe studio’s als werkruimtes voor de tientallen medewerkers. Ziggo werkt samen met NEP, facilitair en technisch dienstverlener in de televisie- en de live evenementenindustrie.

Schotels

NEP maakt zich op voor het plaatsen van een schotelpark op het dak van Studio 1 en 2. Deze schotels gaan voorzien in de downlink-faciliteiten voor, onder andere, de Ziggo Sport- en Eurosportkanalen. Het betreft een overspanning van vijftien meter van de ene dragende muur naar de andere. Vanwege deze grote afstand zijn er ook enorme balken “afgesteund” op de staalconstructie: enerzijds om het gewicht van alle schotels te dragen, en anderzijds wegens de stabiliteit op de wind.

Globale planning

De frames en schotels worden met een kraan op het dak gezet. Deze kraan, die 200 ton kan hijsen, wordt opgesteld op de André van Duinboulevard (bij de ingang van NEP) – en overbrugt daarmee zo’n 70 meter. De André van Duinboulevard is die dagen dan ook slecht bereikbaar. De kraan wordt op zaterdag 15 oktober om 06.00 uur opgebouwd, waarna er tot 20.00 uur wordt doorgewerkt. Op maandag 17 oktober wordt alles afgemonteerd.

Overige verbouwingen

Buiten het feit dat er schotels geplaatst worden, verbouwt NEP ook de binnenkant van haar pand, om in januari 2017 Ziggo Sport huisvesting te bieden. Studio 20 is in tweeën gesplitst en bestaat nu uit Studio 20 en Studio 11. De nieuwe Studio 11 moest op zijn beurt weer worden opgesplitst in twee etages: begane grond en eerste etage.

Op dit moment zijn alle ruimtes erin gebouwd (inclusief 600m2 kantoorruimte), van voice booths tot drie cloud regies, en is men bezig met de afwerkingsfase. Ook het datacenter (datahotel) van NEP wordt uitgebreid om aan alle behoeften tegemoet te komen. In januari 2017 moet de fysiek verhuizing voltooid zijn. Ziggo Sport krijgt dan ook de technische mogelijkheden om meer zenders in HD-kwaliteit te kunnen gaan uitzenden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.