Ziggo Sport verhuist van Amsterdam naar Hilversumse Media Park

Ziggo Sport verhuist in januari 2017 naar het Media Park in Hilversum. De verhuizing van Amsterdam naar Hilversum hing al enige tijd in de lucht.

Studio 20

De huidige Studio 20 wordt het komende half jaar grondig verbouwd en uitgebreid. Er komen zowel nieuwe studio’s als werkruimtes voor de tientallen medewerkers. Ziggo werkt samen met NEP, facilitair en technisch dienstverlener in de televisie- en de live evenementenindustrie. “Met de verhuizing maakt Ziggo Sport een volgende stap, omdat het grotere en geavanceerde producties mogelijk maakt. Vanaf januari 2017 komen alle programma’s van Ziggo Sport vanuit een vernieuwde, grotere studio en kan de zender gebruik maken van de nieuwste technische mogelijkheden.”, aldus het persbericht.

In april jongstleden kwamen de eerste geruchten al op gang over een eventuele verhuizing van de televisiezender van Ziggo van de hoofdstad naar mediastad.

“Enthousiast”

Ziggo CEO Baptiest Coopmans is enthousiast: ‘Dit past in onze strategie om een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf te zijn. We hebben zowel een groot serviceapparaat als de content in huis om de consument thuis plezier te verschaffen. Denk hierbij aan Ziggo Sport maar ook aan muziek, film en series.’

Positief nieuws voor Mediapark

De verhuizing van de sportzender naar Hilversum is positief nieuws voor het Mediapark. Diverse andere programma’s en bedrijven hebben juiste de verhuizing van de Mediastad naar de hoofdstad ingezet. Zo vertrok productiebedrijf Blue Circle uit Hilversum en worden televisieprogramma’s als Pauw, Jinek, RTL Late Night en straks RTL Boulevard ook uit Amsterdam.

De gemeente Hilversum ziet de komst van Ziggo Sport op het Media Park dan ook positief in. Wethouder Wimar Jaeger: ‘Het is belangrijk voor Hilversum om de krachten te bundelen in het hart van de media bedrijven, waardoor samenwerking met relevante bedrijven makkelijker en sneller tot stand komt.’

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.