Ziggo Sport overweegt verhuizing van Amsterdam naar Hilversum

De sportzender Ziggo Sport overweegt een verhuizing van de huidige vestigingsplaats Amsterdam naar het Hilversumse Mediapark. Dit bericht dagblad Gooi en Eemlander.

“Over een paar maanden weten we meer”

Volgens het dagblad loopt het huurcontract in Amsterdam af en is Hilversum één van de opties waar naar gekeken wordt. “Over een paar maanden weten we meer.”, aldus Erik van Doeselaar, woordvoerder van Ziggo.

“Enthousiast”

Mediawethouder Wim Jaeger van Hilversum reageert alvast enthousiast op de eventuele verhuizing van Ziggo Sport naar Hilversum. “Ik zou het supergaaf vinden.Ze gebruiken Studio 5 voor opnames. Het maakt de komst van heel Ziggo Sport voor de hand liggen” aldus de mediawethouder.  “Een potentieel van vijftig tot honderd medewerkers extra.”.

FOX Sports

Vorig jaar kwam betaalzender FOX Sports al over van Amsterdam naar Hilversum met 50 werknemers. Ziggo Sport is vorig jaar ontstaan uit de betaalzender Sport 1. Ziggo Sport is
de televisiezender die voor elke Ziggo abonnee met een digitaal televisieabonnement is te zien. Daarnaast biedt de sportzender ook een betaalzender onder de naam Ziggo
Sport Totaal. De betaalzender wordt bij vrijwel alle digitale televisieaanbieders in Nederland aangeboden.

Amsterdam

De eventuele verhuizing van de sportzender naar Hilversum is positief nieuws voor het Mediapark. Diverse andere programma’s en bedrijven hebben juiste de verhuizing van de Mediastad naar de hoofdstad ingezet. Zo vertrok productiebedrijf Blue Circle uit Hilversum en worden televisieprogramma’s als Pauw, Jinek, RTL Late Night en straks RTL Boulevard ook uit Amsterdam.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.