Kenneth Vermeer doet aangifte na beledigingen tijdens dartstoernooi

Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer gaat aangifte doen tegen de mannen die donderdagavond tijdens een darttoernooi borden omhooghielden met kwetsende teksten. Dit bericht de regionale omroep Radio Rijnmond. RTL7, de zender die de dartswedstrijd uitzond, betreurt het voorval.

Beledigende teksten

Donderdagavond hielden enkele bezoekers bij de tweede ronde van de Premier League of Darts in Newcastle bordjes omhoog met daarop teksten als “Kenneth NSB” en “Kenneth Vermeer Hangen”.

“Lafhartige actie”

RTL7 neemt nadrukkelijk afstand van de beledigingen aan het adres van doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord tijdens de uitzending van de Premier League Darts op gisteravond. “Een lafhartige actie door ogenschijnlijk voetbalsupporters”, zei een woordvoerster vrijdag. “Wij distantiëren ons volledig van de getoonde teksten. Het is een schande voor de sport in het algemeen dat dit gebeurt.” RTL7 kon de beelden niet voorkomen, aldus de woordvoerster. “We hebben te maken met een internationale feed en dat houdt in dat deze beelden de hele wereld overgaan, waarbij RTL7 geen invloed kan uitoefenen op de getoonde beelden van de wedstrijden.”

PDC

RTL7 heeft de organiseerde dartsbond PDC op de hoogte gesteld van het voorval. De PDC laat in een reactie weten dat het geen idee had dat er sprake was van beledigende teksten. “Omdat ze in het Engels geen betekenis hebben. We zijn er pas vrijdag op geattendeerd”, aldus een woordvoerder tegenover NU.nl

Aangifte

Vermeer zelf heeft inmiddels aangifte gedaan van de beledigingen. Feyenoord gaat Vermeer juridisch ondersteunen bij de aangifte. De aangifte gaat via de Britse justitie omdat het toernooi in Newcastle plaatsvond. Wat de aangifte precies inhoudt is nog niet duidelijk.

Vermeer werd afgelopen zondag al beledigd tijdens de wedstrijd tussen zijn oude club Ajax en Feyenoord in de Amsterdam Arena. Een man uit Wageningen had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.