Vernieuwde mobiele app voor NOS Jeugdjournaal

De app van het NOS Jeugdjournaal is deze week vernieuwd en voorzien van nieuwe functionaliteiten. Dit bericht de NOS in een persbericht.

“De nieuws app voor kinderen”

De ‘Jeugdjournaal-app’ is volgens de NOS dé nieuws-app voor kinderen in Nederland. “Zij kunnen hier gemakkelijk en op elk moment van de dag nieuwsvideo’s en uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal terugkijken, reageren op de stelling of een weerfoto insturen.”, aldus de NOS in een persbericht.

Uitgebreid

De Jeugdjournaal-app is nu uitgebreid met pushberichten. Kinderen kunnen voortaan een berichtje ontvangen zodra de nieuwe stelling online staat en direct hun stem uitbrengen. De stelling is één van de populairste onderdelen in de app en site.

Gebruik neemt toe

“Kinderen gebruiken hun smartphone of tablet steeds vaker. De app en site van het Jeugdjournaal hebben op schooldagen gemiddeld 40.000 bezoekers”, aldus Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal. “We vinden het belangrijk om de site en app te blijven vernieuwen. De stelling is een goed bezocht onderdeel, met doordeweeks bijna 10.000 bezoeken per dag. Daarom gaan we bij dit onderdeel experimenteren met pushberichten in de app. Vervolgens willen we ook experimenteren met pushberichten bij o.a. kindernieuws en nieuwsquizvragen.”

Beschikbaar

De Jeugdjournaal-app is beschikbaar voor alle iPhones, iPads en Android-telefoons en -tablets en gratis te downloaden via de website van het Jeugdjournaal.