VI Oranje vanavond van start op RTL4

televisieVanavond om 22.30 uur start VI Oranje. Gedurende het WK-voetbal zullen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zowel op RTL4 als RTL7 hun voetbalshow VI Oranje op televisie brengen.

De eerste dagen zal VI Oranje alleen te zien zijn via RTL4 om 22.30 uur. Vanaf aanstaande vrijdag is VI Oranje zowel te zien op RTL7 (rond 20.00 uur) als op RTL4 (rond 22.50 uur). VI Oranje wordt uitgezonden vanaf het Kurhaus in Scheveningen waar vanavond in de eerste uitzending Jan Boskamp en zanger Gordon te zien zijn. Verderop deze reeks komen onder andere Hans Kraay Jr, Johnny de Mol, Jan Smit, Carlo Boszhard, John de Mol en John Williams langs in Scheveningen.

Theo Janssen
Ook oud-Vitesse-speler Theo Janssen schuift de komende weken regelmatig aan bij VI Oranje. Janssen zal aankomende vrijdag voor de eerste maal aanschuiven bij Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp. “Ik zal dan in eerste instantie vooral luisteren, want zij zijn natuurlijk een ingespeeld team. Maar ik ga wel proberen om ertussen te komen. Dat is al een hele uitdaging”, aldus Janssen tegenover Omroep Gelderland.

VI Oranje niet vanaf Curaçao
Wilfred Genee had plannen om VI Oranje dit jaar vanaf Curaçao uit te zenden. Genee vertelt aan De Telegraaf: “Ik had de financiering al rond. Het achterliggende idee was dat we een programma zouden maken in het kleinste stukje Nederland dat het dichtste bij Brazilië ligt. Ik zag het al helemaal voor me: Johan Derksen met sigaar en zwembroek, ezeltjes die de ochtendkranten komen brengen. Maar Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, vond het niet zo’n goed idee.”

Johan Derksen over twee jaar met pensioen
Johan Derksen wil over twee jaar met pensioen aldus Derksen in een interview met het Algemeen Dagblad zaterdag. “Ik heb nog twee jaar verplichtingen bij RTL en de uitgever van VI, maar als die periode voorbij is, denk ik dat ik haar advies opvolg en spoorloos verdwijn Dan haal ik mijn snor eraf en laat ik mijn haar kort knippen. Geloof me, dan kan ik hier door de winkelstraat lopen zonder dat iemand denkt: daar heb je ‘m.”, aldus Derksen in het AD.