VI Vandaag per direct gestopt op RTL7

rtl7

Het RTL 7-programma ‘VI Vandaag’ keert na de winterstop niet terug. Hierdoor was de laatste aflevering op vrijdag 24 december. ‘VI Vandaag’ ging op maandag 5 november van start en volgde ‘RTL Sport Inside’ op, dat op maandag 3 september begon.  In totaal waren er 75 afleveringen waarin elke werkdag sportactualiteiten centraal stonden in de vooravond van RTL 7.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Hoewel we volledig achter het idee en de inhoud staan, bleven de kijkcijfers helaas achter, ook sinds de formatwijziging van algemeen sportnieuws naar voetbalnieuws en de wijziging van het uitzendtijdstip (van 19.00 naar 19.25 uur). Dat moeten we na in totaal 15 weken van keihard proberen helaas concluderen. De concurrentie in de vooravond blijkt moordend terwijl een ander tijdstip voor ons geen optie is in verband met onze filmprogrammering. Het is heel erg jammer voor RTL 7 en helemaal voor alle medewerkers van ‘VI Vandaag’.”

De samenwerking van RTL 7 met het magazine Voetbal International zal naast de gelijknamige talkshow in de nabije toekomst tot andere nieuwe programma’s leiden.