Viacom start Paramount Channel in Italië

Viacom, het bedrijf achter merken als MTV, VH1, Comedy Central, Nickelodeon en Spike start per 27 februari in Italië een nieuwe free-to-air versie van de zender Paramount Channel die via de digitale ether zal uitzenden. Paramount Channel is ook free to air via de digitale ether te zien in Spanje en in Frankrijk (satelliet en kabel), alsmede Hongarije, Rusland, Roemenië, Zweden en Polen (allen kabel/satelliet).

Start is opvallend

De start in Italië is een opvallend gegeven, aangezien Viacom vorig jaar augustus haar digitale etherversie van MTV verkocht aan Sky Italia, die bezig is met operatie de zender tot TV8 om te bouwen. Paramount Channel wordt mogelijk aangezien Sky Italia het etherkanaal van het onafhankelijke documentaire en reportagekanaal LaEffe overneemt (Kanaal 50). De nieuwszender SkyTG24 zal daartoe in de ether van voorkeurskanaal 27 naar kanaal 50 worden overgeheveld, waarbij LaEffe een exclusief kanaal voor Sky-abonnees wordt (satelliet en IPTV).

LaEffe

LaEffe zal al op 30 januari verdwijnen uit de Italiaanse ether. Tot nu toe was dit kanaal overigens ook voor TivuSat-smarcardhouders beschikbaar, daar komt ook een einde aan. SkyTG24 nieuwe positie betekent dat het vlakbij die van concurrenten Rai News 24 (48) en Mediaset TGCom24 (51) zit.

Paramount Channel

Paramount Channel zendt vooral films uit. Viacom is in Italië ook actief met MTV Music Italia (via de digitale ether), alsmede via Sky Italia met MTV Next, Nickelodeon, Comedy Central en Nick Jr.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.