Viceland bij Ziggo in HD-kwaliteit te zien in TV Standaard-pakket

De nieuwe televisiezender Viceland is per 1 maart in HD-kwaliteit te zien bij kabelaar Ziggo. Dit heeft VodafoneZiggo bevestigd tegenover deze website.

HD-kwaliteit

Viceland maakte deze week bekend per 1 maart aanstaande haar uitzendingen te gaan starten op kanaal 26 bij kabelaar Ziggo. Ziggo geeft aan dat de televisiezender zowel in HD-kwaliteit als in standaardkwaliteit (SD) te zien zal zijn.

TV Standaard

De televisiezender zal worden toegevoegd aan het zogenaamde TV Standaard-pakket. Voor de ontvangst van de zender Viceland is dus een smartcard (met decoder of CI+) benodigd. De nieuwe televisiezender zender zal derhalve niet voor de 724.000 huishoudens die alleen het KabelTV/free to cable aanbod (18,70 euro per maand) afnemen, te zien zijn.

Voor nieuwe abonnees kost TV Standaard minimaal 24,95 euro per maand. De verwachting is dat de televisiezender ook via de zogenaamde Ziggo GO-app via smartphone, tablet en/of computer is te zien per 1 maart.

Exclusief

De zender zal de eerste periode exclusief te zien zijn via de grootste kabelaar van Nederland. Caiway heeft al aangegeven de zender vanaf de zomerperiode ook te gaan doorgeven in haar digitale televisiepakket.

Millennials

Viceland is de televisiezender van het Amerikaanse nieuwsmedium Vice. Vice richt zich op millennials (de generatie geboren tussen eind jaren 70 en begin jaren 2000) en heeft voor verschillende thema’s eigen kanalen, zoals Noisey (muziek), Munchies (eten) en Broadley (feminisme).

Producties

De producties van deze kanalen moeten samen het imago van Vice op de televisie vertegenwoordigen zoals ze dat nu online doen. Vanaf maart zal ook de Nederlandse productie Census te zien zijn via de zender. Census is een documentaire waarin jongeren uit het hele land hun mening geven over zichzelf, politiek, drugs, seks, liefde, geld en klimaatverandering.

België

Tegelijk met de lancering in Nederland, zal de zender ook in België vanaf 1 maart te zien zijn via Telenet (kanaal 21 in Vlaanderen en 137 in Brussel). Eind 2017 moet de zender in 51 landen te ontvangen zijn.