videoland

Videoland en Netflix steeds vaker in Nederlandse huiskamer

Betaalde streamingdiensten als Videoland, Netflix en NPO Plus vinden steeds vaker hun weg naar de Nederlandse huiskamer. Ook het gebruik van smart-tv’s neemt gestaag toe in Nederland.  Dit bericht de Stichting Kijkonderzoekin haar halfjaarlijkse rapport ‘Media Standaard Survey’.

Populairder

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens maakt wel eens gebruikt van een betaalde streamingdienst zoals Netflix, Videoland, Amazone Prime Video of NPO Plus Start terwijl dit een jaar geleden nog 40 procent was. In één op de drie huishoudens (34 procent) worden online videodiensten op wekelijkse basis of vaker gebruikt. In huishoudens met kinderen ligt dit percentage nog hoger: 49 procent.

Smart-tv’s

Het aantal huishoudens met een smart-tv stijgt ook verder: van 42 procent in de eerste helft van 2017 naar 46 procent in de eerste helft van 2018. In 20 procent van de huishoudens is een mediacenter (zoals een Chromecast of Apple TV) aanwezig. Vorig jaar lag dit aantal nog op 15 procent. Het gebruik van een harddiskrecorder neemt wel af volgens het onderzoek.

Televisie

Meer dan de helft van de huishoudens (54%) geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. In 12 procent van de huishoudens is glasvezel te vinden als bron van digitale ontvangst. 6 procent ontvangt een televisiesignaal via Digitenne en slechts 3 procent heeft een schotel voor de ontvangst van haar televisiesignaal.

‘Media Standaard Survey’.

De ‘Media Standaard Survey’ wordt uitgevoerd door Kanter TNS in opdracht van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereikbaarheidsonderzoeken.

De samenvatting van het rapport vind je hier.