Vijfde seizoen ‘Toren C’ vanavond van start

nederland3De VPRO start vanavond met het vijfde seizoen van de succesvolle serie ‘Toren C’. De eerste aflevering van dit seizoen is vanavond om 21.25 uur te zien op Nederland 3.

De serie is inmiddels winnaar van een groot aantal nationale en internationale prijzen als de Lira Scenarioprijs, Seoul Drama Award en de Beeld en Geluid Award.

Maike Meijer en Margôt Ros kruipen weer in de huid van tientallen karakters, om ze vervolgens zonder enige clementie tot op het bot te ontmaskeren. Schaamteloos, aanstootgevend, vals en pijnlijk.

Toren C is een absurdistisch komische televisieserie van de VPRO. Toren C draait om een bedrijvencomplex en de mensen die daar werken. De serie is geschreven door de actrices Maike Meijer en Margôt Ros. Meijer en Ros spelen de meeste rollen zelf, in totaal veertig verschillende typetjes. Daarnaast spelen enkele gastacteurs een bijrol.

Gastsrol Ronald de Boer
Ex-voetballer Ronald de Boer heeft dit seizoen de eer om een gastrol te spelen in Toren C. Hij speelt niet zichzelf, maar een IT-medewerker binnen het kantorenpand Toren C. Regisseur  Albert Jan van Rees roemt: “Ronald de Boer is een waar acteertalent. Als sportman heeft hij een heel natuurlijk gevoel voor timing en hij kan wonderbaarlijk goed zijn gezicht in de plooi houden.”

De eerste aflevering van het vijfde seizoen ‘Toren C’ begint vanavond om 21.25 uur op Nederland 3.