Vlaanderen: Commerciële radiozender Zen FM binnenkort via DAB+

De Vlaamse commerciële radiozender Zen FM zal binnenkort starten met testuitzendingen via de digitale ether (DAB+) in Vlaanderen. Dit bericht de website Radiodigi.nl. Volgens de website gaat de radiozender voor een proefperiode van zes maanden uitzenden via het DAB+-netwerk van beheerder Norkring. Zen FM is nog op zoek naar een investeerder voor de langere termijn zodat het station ook na 2016 kan blijven uitzenden op DAB+.

ZenFM

Zen FM zendt uit sinds 2007 en is te ontvangen op FM in de omgeving van Gent op 102.8 MHz en via internet. Het station heeft online veel vaste luisteraars van over de hele wereld. Zen FM richt zich op liefhebbers van chill lounge en trendy grooves. Het is nog niet duidelijk wanneer de testuitzendingen van start gaan.

Norkring

Het DAB+-netwerk van aanbieder Norkring is in vrijwel geheel Vlaanderen en ook in delen van Zuid Nederland te ontvangen. De radiozenders Club FM,  Family Radio, Radio FG, Radio Maria, Radio Stad, Top Radio, VBRO Radio en BBC World Service zijn via dit netwerk dat uitzendt op kanaal 11A te horen.

Norkring is van plan de dekking van haar digitale ethernetwerk de komende jaren verder uit te breiden zodat het netwerk zowel outdoor als indoor in geheel Vlaanderen te ontvangen is.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.