Vlaanderen: KADET nieuwe kinderzender MEDIALAAN

De nieuwe kinderzender van de Belgische televisiegroep MEDIALAAN heet KADET. De zender volgt per 18 december jongerenzender JIM op. JIM stopt haar uitzendingen op 16 december.

KADET

Op de nieuwe kinderzender KADET zullen voornamelijk internationale animatie- en live actionreeksen uitgezonden worden zoals Star Wars Rebels, Ultimate Spiderman en Transformers. Actie, avontuur, humor en vriendschap staan centraal in de programmatie van KADET, die zich vooral richt op 8- tot 12-jarigen. VTMKZOOM, de andere kinderzender van MEDIALAAN, blijft bestaan en richt zich nog steeds op kinderen tussen 4 en 9 jaar.

Disney

Nieuw is dat MEDIALAAN een content deal heeft afgesloten met Disney. Voor de kinderzender KADET betekent dit dat er heel wat nieuwe Disney-reeksen voor kinderen geprogrammeerd zullen worden, zoals de animatiereeksen Star Wars en Ultimate Spiderman en de live actionreeksen Zeke and Luther en Crash & Bernstein.

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: “Net voor de kerstvakantie begint, zullen de kinderen in Vlaanderen onze nieuwe kinderzender KADET ontdekken. We gaan voor de allerbeste internationale animatiereeksen en zijn ook blij dat we hiervoor een samenwerking aangaan met Disney. Op basis van het kijkgedrag weten we dat de content die we programmeren bij KADET vooral heel populair is bij jongens tussen 8 en 12 jaar. Het is die doelgroep die vandaag nog niet goed bediend werd in Vlaanderen. Maar ik wil iedereen geruststellen: de zender richt zich tot iedereen.”

Daan van Leeuwen

Daan Van Leeuwen wordt binnen MEDIALAAN Hoofd Kids en zal zowel KADET als VTMKZOOM verder uitbouwen in de toekomst. Daan was in het verleden onder andere programmadirecteur van de Disney-kanalen in de Benelux, JETIX Nederland en Fox Kids Nederland. Kijkers in Vlaanderen kunnen de nieuwe zender KADET vanaf vrijdag 18 december 2015 om 16.00 uur zien via kanaal 30 (Telenet) en kanaal 161 (Proximus).

JIM

JIM startte haar uitzendingen op 2 april 2001 onder de naam JIMtv. Oorspronkelijk stond de lettercombinatie ‘JIM’ voor “Jong, Interactief en Meer”. MEDIALAAN kondigde half september jl. aan dat de stekker uit JIM zou worden gehaald. De zender stopt op 16 december aanstaande met uitzenden.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.