Vlaanderen: Qmusic en Joe brengen verkeersinformatie van Waze

Sinds deze week wordt de verkeersinformatie op de Vlaamse radiozenders Qmusic en Joe aangeleverd door Waze. Waze is werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie-app. Door de samenwerking met Waze komt er een einde aan de samenwerking met Tom Tom.

Medialaan

Qmusic en Joe, eigendom van Medialaan, zijn de allereerste mediabedrijven in Vlaanderen die samenwerken met Waze. De verkeersdienst die beschikbaar is mobiele telefoon en Apple Carplay werd in 2013 overgenomen door Google. De verkeersinformatie, die om het half uur te horen is op Qmusic en Joe, zal door de samenwerking met de dienst van Google nog gedetailleerder en actueler zijn aldus een persbericht van Medialaan.

Wazers

Het Media-programma van Waze maakt het mogelijk om rapporten te zien van miljoenen lokale Wazers op de weg en het allemaal om te zetten in bruikbare en betrouwbare verkeersinformatie. De verkeersdrukte kan juister voorspeld worden, waardoor luisteraars hun traject beter kunnen inschatten. De luisteraars van Qmusic en Joe blijven nog steeds vernemen op welke wegen ze meer dan 5 tot 10 minuten verliezen.

“Cruciaal”

An Caers, directeur radio: “Radio wordt vaak en veel beluisterd in de wagen. Naast veel muziek en fijne babbels is het immers de manier om op de hoogte te blijven van het meest actuele nieuws en verkeer. Het is cruciaal voor onze vele luisteraars dat deze info gedetailleerd en accuraat is. En wie levert die info beter dan de weggebruiker zelf? We zijn dan ook blij dat we met Qmusic en Joe als eerste in Vlaanderen aan de slag te gaan met dé referentie op markt, Waze.

Sociale media: