Vlaanderen: Sam de Bruyn van ‘Stu Bru’ naar Q-music

DJ Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel, de publieke jongerenzender van de Vlaamse openbare omroep VRT, in voor de Vlaamse commerciële omroep Q-music. De Bruyn gaat bij Q-music vanaf september een dagelijkse radioshow presenteren.

Familie

“Studio Brussel is 8 jaar lang de familie geweest waar ik de kans kreeg om te groeien als radiomaker en muziekliefhebber”, aldus Sam De Bruyn. “Ik koester enkel mooie herinneringen, waar ik immens dankbaar voor ben. Maar ondertussen is het moment gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe avontuur dat mij wacht bij Q-music.”

Jonge talenten

Tom Klerkx, programmadirecteur Q-music reageert verheugd op de komst van Sam de Bruyn: “Sam is een van de meest getalenteerde, authentieke radiopersoonlijkheden van Vlaanderen en ik ben blij dat hij ons team komt versterken. We hebben er bij Q de laatste jaren voor gekozen om jonge talenten, zoals Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe en Jolien Roets alle kansen te geven, gesteund door ervaren klasbakken als Sven Ornelis en Wim Oosterlinck. Wat ons betreft de perfecte formule om tot de bruisende, creatieve radio te komen die we elke dag maken bij Q. Sam past perfect in dat plaatje. Hij ademt muziek en beseft als geen ander dat goeie radio altijd draait rond de luisteraar. Vanaf september ga je hem elke dag horen op Q, eind augustus geven we meer informatie over wat zijn rol precies wordt, als we de najaarsprogrammering bekend maken.”

Acht jaar Studio Brussel

De Bruyn verlaat VRT Studio Brussel na acht jaar trouwe dienst. Hij kwam binnen via “Studio Dada”, het radiolab van de muziekzender waarmee jonge radiomakers de kans kregen om hun talent te tonen. Op de radiozender presenteerde hij “The sound of Sam”, “Vrienden van de radio” en “Zet’m op Sam”. De Bruyn was de laatste jaren ook een van de drie presentatoren van de radiomarathon “Music for life”, de benefietactie van Studio Brussel in de kerstperiode. Naast zijn radiowerk was De Bruyn ook aan het werk als dj en als presentator van verschillende televisieprogramma’s. Zo was hij op Eén te zien in “De laatste ronde” en in “Het Spiegelpaleis”.

Reacties Studio Brussel en Q-music via Twitter op radio-transfer Sam de Bruyn:

https://twitter.com/stubru/status/620952734112567297https://twitter.com/Qmusic_BE/status/620948627414892544