Vlaanderen: Radiozender Studio Brussel bestaat 35 jaar

Vandaag, zondag 1 april 2018, bestaat de Vlaamse jongerenzender VRT Studio Brussel precies 35 jaar. De radiozender begon haar uitzendingen op 1 april 1983.

Regionale radiozender

De radiozender begon destijds als regionale radiozender voor de Belgische hoofdstad Brussel onder de vlag van de toenmalige BRT. De radiozender was toen enkele uren per dag te horen in de regio Brussel op FM (102.8 MHz) en via de middengolf (1512 kHz).

Later werd zowel de zendtijd als het bereik van de radiozender verder uitgebreid. Eind 2002 kreeg Studio Brussel een nieuwe look. Het logo met de “wilde” letters werd vervangen door een rode ellips met daarin de naam Studio Brussel.

Playlist eerste uur

In verband met het 35 jarige bestaan van de radiozender is de playlist van het eerste uur van de radiozender gereconstrueerd. Bekend was dat ‘Rendez-vous’ van de groep Pas de Deux het allereeste nummer is geweest dat is uitgezonden op de radiozender. Uit de reconstructie blijkt dat het eerste nummer eigenlijk “Fun, fun, fun” van The Beach Boys had moeten zijn. De playlist van het eerste uur is hier te beluisteren.

Luisteren

Anno 2018 is Studio Brussel naast FM in heel Vlaanderen ook te beluisteren via DAB+ en wereldwijd via Internet. In Nederland wordt de radiozender doorgegeven via diverse analoge en digitale radiopakketten.

Zo is de radiozender in het digitale radiopakket van Ziggo te vinden op kanaal 846 en bij KPN op 844 (Interactieve Televisie). In delen van Zuid-Nederland is de radiozender te ontvangen via FM en DAB+.

Sociale media: