Vodafone en Liberty Global melden fusieplan bij Europese Commissie

Vodafone en Liberty Global (eigenaar van kabelaar Ziggo) hebben hun Nederlandse joint venture-voornemen aangemeld bij de Europese Commissie. Dit blijkt uit een registratie van de Europese Commissie. De melding is op 14 juni jongstleden gedaan. Op 19 juli aankomende moet duidelijk worden of er nader onderzoek gedaan zal worden. Dat is immers de ‘provisional’ deadline die de commissie bekend heeft gemaakt.

Meerdere Europese landen actief

Zowel Liberty Global als Vodafone zijn in meerdere Europese landen actief en halen in Nederland een aanzienlijk marktaandeel. Daarom hebben de bedrijven hun fusieplannen niet aangemeld bij de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), maar bij de Europese Commissie

Fusie

Liberty Global en Vodafone kondigden op 15 februari jl aan dat Ziggo (Liberty Global) en Vodafone Nederland dit jaar fuseren tot een bedrijf. Er zijn door de Europese Commissie (nog) geen documenten over het fusievoornemen gepubliceerd.

ACM

De ACM wil de fusie tussen Ziggo en Vodafone zelf onderzoeken. Dat bevestigt de toezichthouder in reactie op het lopende onderzoek van de Europese Commissie tegenover vakblad Telecompaper. De Nederlandse autoriteit zal volgens Telecompaper een verzoek indienen om het onderzoek van Brussel over te laten hevelen naar Den Haag. Een woordvoerster van ACM bevestigt dat de kans bestaat dat dit verzoek wordt afgewezen. De ervaring met buitenlandse fusies is dat de Commissie dergelijke verwijzingsverzoeken altijd heeft afgewezen, aldus Telecompaper.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.