(C) Mediamagazine

VodafoneZiggo gaat in beroep tegen besluit ACM

Aanbieder VodafoneZiggo gaat in beroep tegen het besluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om het netwerk van de aanbieder open te stellen voor concurrenten.

Marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access

Vandaag maakte de autoriteit haar marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access bekend. Hieruit blijkt dat per 1 oktober zowel het netwerk van KPN als van VodafoneZiggo open moet voor concurrende aanbieders. ‘Voorheen hadden alternatieve aanbieders zonder eigen vast netwerk alleen toegang tot het netwerk van KPN. Zij kunnen nu ook via het vaste kabelnetwerk van VodafoneZiggo internet-, televisie- en vaste telefoondiensten aanbieden.’, aldus ACM.

Teleurstellend

Het is teleurstellend dat de ACM de kritische opmerkingen van de Europese Commissie heeft genegeerd. Wij denken nog steeds dat de markt voor internettoegang in Nederland zeer competitief is. Er worden aantrekkelijke pakketten tegen concurrerende prijzen aangeboden. Daarom zien we geen reden voor méér regulering.“, aldus de aanbieder in een reactie.

In beroep tegen besluit

Het besluit van ACM brengt volgens het telecombedrijf de goed functionerende markt in gevaar, “zonder dat daar een juiste rechtvaardiging voor is”. De aanbieder gaat daarom beroep aantekenen tegen dit besluit van Autoriteit Consument & Markt (ACM).

YouCa

Aanbieder YouCa heeft zich inmiddels al gemeld bij VodafoneZiggo voor toegang tot haar netwerk voor het aanbieden van diensten.