VodafoneZiggo sluit acht kantoren in Nederland

Telecomprovider VodafoneZiggo gaat op termijn acht kantoorpanden in Nederland sluiten. Het bedrijf wil zich concentreren op negen locaties in het land. Met het sluiten van de kantoren zouden volgens de regionale omroep RTV Noord ongeveer 80 banen verloren gaan.

Van zeventien naar negen kantoren

VodafoneZiggo heeft nu ongeveer zeventien kantoren, verspreid over ons land. Daarvan blijven er negen over. De telecomprovider zou volgens de regionale omroep vooral kantoren in het westen en midden van Nederland gaan sluiten. Volgens de NOS zou het onder andere gaan om de kantoren in Heerhugowaard, Rijswijk, Helmond en Eindhoven. In het noorden blijven de Ziggo-vestigingen in Groningen en Leeuwarden wel bestaan.

Mee verhuizen

Het bedrijf heeft momenteel zo’n 9000 mensen in dienst. Volgens Ziggo kunnen de werknemers van de kantoren die sluiten, mee naar een andere vestiging. Waar de tachtig arbeidsplaatsen precies verloren gaan, is nog niet duidelijk.

Nieuw hoofdkantoor

Begin oktober maakte het telecombedrijf bekend dat het bedrijf een nieuw hoofdkantoor gaat openen in Utrecht. Vanaf oktober 2018 werken ruim 1400 medewerkers in het nieuwe pand in winkelcentrum Hoog Catharijne. Het nieuwe hoofdkantoor wordt niet alleen gebruikt als werkplek maar er gaat ook een zogenaamd “experience center” komen voor zakelijke klanten en een winkel voor particuliere consumenten.

VodafoneZiggo is een jointventure die eind 2016 is ontstaan vanuit de kabelaar Ziggo en het de mobiele telecomprovider Vodafone.