VodafoneZiggo stelt 5G testlicentie beschikbaar in Eindhoven

Telecombedrijf VodafoneZiggo stelt in de regio een 5G testlicentie beschikbaar voor diverse experimenten met het razendsnelle mobiele netwerk.

3,5 GHz

Focus zal liggen op nieuwe toepassingen die door 5G mogelijk worden. Ook de nieuwste toestellen op 3,5GHz zijn hier dan te testen. Gemeente Eindhoven, telecombedrijf VodafoneZiggo en netwerkpartner Ericsson hebben dit vastgelegd in een intentieverklaring.

Pilots

De 5G testfrequentie in Eindhoven is te benutten voor pilots met maatschappelijke impact voor iedereen in de stad. Een concreet project in voorbereiding is ‘Connected Ambulances’, een samenwerking van VodafoneZiggo en Ericsson met Philips, GGD ambulancedienst en het Catharina Ziekenhuis in de regio.

Voetbal

In het Philips Stadion van PSV zullen mogelijkheden worden onderzocht om met 5G-360-graden camera’s de verrichtingen van de voetballers te laten zien vanuit een zelfgekozen blikveld. Je zit dan virtueel op de eerste rij of zelfs naast de wisselspelers in de dug-out, terwijl je thuis kijkt vanuit je eigen stoel.

Netwerk van de toekomst

CEO Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo: ‘Wij werken hard aan het netwerk van de toekomst, zowel vast als mobiel. Daarom doen we – samen met andere partijen en ondernemers – al pilots in 5Groningen waar we met simulaties nieuwe technieken zoals netwerk-slicing en edge computing uitwerken. Tot nu toe hadden wij geen mogelijkheden om dat met gebruik van de 3,5GHz frequentie te testen. Daarom zijn we opgetogen dat we “onder de rivieren” binnenkort echt 5G kunnen beproeven met de 3,5GHz-testlicentie in Eindhoven. Het mooie is dat we zo ervaring opdoen in de praktijk en met de pilots betekenis creëren voor mensen en maatschappij. Het is de wens van alle betrokken partijen om de veiligheid van medewerkers, klanten en hun omgeving te blijven garanderen.

Sociale media: