Voetbal: Confederations Cup live bij de NOS op televisie en Internet

Tot en met 2 juli wordt in Rusland het voetbaltoernooi FIFA Confederations Cup gehouden. Het evenement is live te volgen bij de NOS op televisie en Internet.

Generale repetitie

Dit voetbaltoernooi geldt als de generale repetitie voor het land dat ook het WK organiseert en waarin de wereldkampioen, de kampioenen van de zes continenten en het gastland het tegen elkaar opnemen. Dit keer doen naast gastland Rusland de landen Nieuw-Zeeland, Mexico, Portugal, Kameroen, Chili, Australië en Duitsland mee. De finale wordt op zondag 2 juli gespeeld in Sint Petersburg.

Live

De NOS brengt alle zestien wedstrijden live in de huiskamer, via zowel NPO 1 als NPO 2 en 3. In het weekend waarin de laatste groepsduels tegelijkertijd worden gespeeld, kan men voor het rechtstreekse verslag van de tweede wedstrijd terecht op NOS.nl. Voor de presentatie tekenen afwisselend Tom Egbers, Gert van ’t Hof en Henry Schut; John van ’t Schip, Co Adriaanse en Pierre van Hooijdonk zijn uitgenodigd om de analyses te verzorgen.

De uitzendingen beginnen steeds ongeveer tien minuten voor de wedstrijd. Het commentaar bij de wedstrijden is in handen van onder andere Frank Snoeks, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd is vandaag, zaterdag 17 juni, om 17.00 uur: Rusland – Nieuw-Zeeland. De wedstrijd is vanaf 17.00 uur te zien op NPO 2 met commentaar van Frank Snoeks. John van ‘t Schip zorgt voor de analyses bij de wedstrijd. Op de website van de NOS is een schema te vinden met uitzendtijden van de diverse wedstrijden.

Op NPO Radio 1 zijn in de lopende programmering flitsen te horen van de halve finales en de finale.