Voetbal: Finale WK voor clubteams live bij de NOS op NPO 2

Vanavond om 18.00 uur wordt de finale om het WK voor clubteams gespeeld tussen Real Madrid en het Braziliaanse Grêmio. De wedstrijd is live te zien bij de NOS op NPO 2.

Verenigde Arabische Emiraten

Het WK voor clubteams vindt plaats in het Hazza Bin Zayed stadion in de Verenigde Arabische Emiraten. Het toernooi kan worden gezien als de opvolger van de finale om de Wereldbeker, die tussen 1960 en 2004 werd gespeeld.

Zeven clubs

Het toernooi werd in 2000 voor het eerst gehouden, daarna een paar jaar niet, en sinds 2005 ieder jaar. Aan het WK doen zeven clubs mee: de winnaars van de zes continentale bekertoernooien én – om het voor het thuispubliek interessant te houden – de kampioen van het gastland.

Deelnemers

De afgelopen periode voetbalde Al Jazira (Verenigde Arabische Emiraten), Auckland City FC (Nieuw-Zeeland), CF Pachuca (Mexico), Grêmio (Brazilië), Real Madrid (Spanje), Urawa Red Diamonds (Japan) en Wydad Casablanca (Marokko) om een plekje in de finale.

Finale

Vanavond staan Real Madrid en Grêmio tegenover elkaar in de finale van dit wereldkampioenschap. Als Real erin slaagt te zegevieren, is het de eerste ploeg die de titel op het WK voor clubs weet te prolongeren.

De wedstrijd is vanaf 17.58 uur live te zien op NPO 2. De wedstrijd is ook live te zien via een livestream op de website van de NOS.

Sociale media: