Voetbal: Nations League uitgebreid te volgen via NOS en Ziggo Sport

Deze week begint de Nations League, een nieuw Europees landentoernooi. De wedstrijden zijn te volgen via de NOS en Ziggo Sport.

Nations League

Alle 55 aangesloten landen doen mee aan de Nations League en de inzet is rechtstreekse plaatsing voor het EK Voetbal van 2020. Het toernooi is georganiseerd door de UEFA en wordt om de twee jaar gespeeld. Nederland is ingedeeld in League A, waarin de twaalf hoogst geplaatste landen zijn verdeeld over vier poules.

De nummers één en twee van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK. In totaal zijn dat twintig landen. Nederland is gekoppeld aan Duitsland en Frankrijk. De winnaar gaat door naar de halve finales, op 5 en 6 juni, de laatste in de poule degradeert naar divisie B. De finale van de Nations League is op 9 juni

Nederland is gekoppeld aan Duitsland en Frankrijk

De NOS zendt alle wedstrijden van Oranje rechtstreeks uit. Later wordt op de speelavonden een samenvatting getoond van de andere poulewedstrijden. Zondag 9 september speelt het team van bondscoach Ronald Koeman in het Stade de France zijn eerste Nations League-wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk.

Op 13 oktober komt Duitsland op bezoek in de Amsterdam Arena en vrijdag 6 november is De Kuip het toneel voor de thuiswedstrijd tegen Frankrijk. En maandag 19 november reist Oranje af naar Gelsenkirchen voor de uitwedstrijd tegen Duitsland.

Ziggo Sport

Via sportzender Ziggo Sport, de sportzender die zonder meerkosten is te ontvangen door abonnees van Ziggo op kanaal 14, zendt ook veel wedstrijden uit. Zo is vanavond de wedstrijd Duitsland-Frankrijk te zien. Zaterdag zijn de wedstrijden Noord-Ierland – Bosnië-Herzegovina en Engeland – Spanje te zien.

Zondag zijn de wedstrijden Oekraïne – Slowakije, Cyprus – Slovenië en Oekraïne – Slowakije. Daarnaast worden diverse samenvattingen uitgezonden. Het complete programma is te vinden op de website van de sportzender.

Ziggo Sport Totaal

Liefhebbers van voetbal die geen abonnement hebben bij Ziggo kunnen de wedstrijden volgen via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Deze zender zendt diverse wedstrijden uit de Nations League uit via haar kanalen Select, Voetbal en Extra.