Nations League, Oranje, Nederland, voetbal

Voetbal: Oefenwedstrijd Marokko-Nederland live op radio, tv en Internet

Vanavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Marokko. De wedstrijd is live te volgen op radio, televisie en Internet.

Oefenwedstrijden

Met het oog op de WK-kwalificatiewedstrijden de komende maanden, heeft het Nederlands elftal twee oefenwedstrijden op het programma staan: vanavond, woensdag 31 mei, komt Oranje in Agadir uit tegen Marokko en op zondag 4 juni speelt Oranje in de Rotterdamse Kuip tegen Ivoorkust. Op 9 juni staat ook het WK-kwalificatieduel met Luxemburg op het programma.

Dick Advocaat

De wedstrijd van vanavond in Marokko begint om 19.30 uur en wordt gespeeld in Agadir. De oefenwedstrijd tussen Marokko en Nederland zou eigenlijk het eerste duel worden waarin de nieuwe bondscoach Dick Advocaat van Oranje op de bank zou moeten zitten. In verband met verplichtingen met zijn club Fenerbahçe is dit echter nog niet het geval. Daarom zal assistent Fred Grim en de honneurs in Marokko waarnemen, omdat eerste assistent Ruud Gullit ook nog niet aanwezig zal zijn.

SBS6

De wedstrijd Marokko-Nederland is vanavond live te volgen bij SBS6. De uitzending begint om 19.00 uur. De uitzending wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Jan Boskamp schuift bij hem aan voor de analyse van de wedstrijd. Wytse van der Goot is op beide avonden de commentator en verslaggever. De wedstrijd wordt op Internet uitgezonden door NUsport.

NPO Radio 1

Via de radio is de wedstrijd te volgen via NPO Radio 1 in het programma Langs de Lijn en Omstreken. Dit programma wordt vanavond vanaf 19.00 uur uitgezonden. Het verslag vanuit Marokko komt van Arno Vermeulen en Jeroen Grueter, de analyses zijn in handen van Marc van Hintum. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.