Voetbal: Serie A en Ligue 1 ook dit seizoen bij Eurosport

Sportzender Eurosport zendt ook dit seizoen wedstrijden uit van de Franse Ligue 1 en de Italiaanse Serie A. In het weekeinde zijn er wedstrijden live te zien en op maandagavond samenvattingen.

Ligue vanavond, Seria A volgende week van start

Vanavond trapt landskampioen Paris Saint Germain, uit tegen SC Bastia, voetbalseizoen 2016-2017 af in Frankrijks hoogste divisie, de Ligue 1. Deze wedstrijd is vanavond vanaf 19.45 uur te zien op Eurosport 1. Ruim een week later doet de kampioen van Italië, Juventus, thuis tegen Fiorentina, hetzelfde voor de Serie A. De Serie A krijgt dit jaar een extra Nederlands tintje met de aanstelling van Inter Milan. Zaterdag 20 augustus doet de sportzender liveverslag van de wedstrijd Juventus – Fiorentina en op zondag 21 augustus van de wedstrijd Verona – Inter Milan.

Herkenbare programmering

Het nieuwe seizoen kenmerkt zich bij Eurosport vooral door een herkenbaarder programmering, met in vrijwel elk speelweekend vaste voetbalslots op zaterdag- (om 18:00) en zondagavond (om 20:45) en, vanaf maandag 12 september, een highlights show op maandagavond (om 22:00) – met een terugblik op alle gespeelde wedstrijden.

Major League Soccer

De sportzender zendt overigens niet alleen de Serie A en de Ligue 1 live uit, maar ook de Major League Soccer, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie. Van deze competitie doet Eurosport op voornamelijk de zondagavond en -nacht verslag, met op de maandag replays van de mooiste wedstrijden en ‘s avonds een terugblik op het afgelopen speelweekend.

“Duidelijkheid”

Eurosport’s productiemanager Gijs Poortman over de nieuwe opzet: “Vorig seizoen was het nog best een beetje zoeken. Niet zo gek, want nooit eerder brachten we voetbalcompetities van dit kaliber via onze lokale feed naar de Nederlandse huiskamers. Deze nieuwe structuur schept duidelijkheid. Dat is mooi, en ook een must binnen in het huidige landschap.”

De nieuwe opzet betekent niet dat Eurosport’s voetbalaanbod zich tot de genoemde uitzendingen beperkt. Waar mogelijk doet de zender verslag van meer wedstrijden uit de betreffende competities. Zo zijn komend weekend maar liefst 5 voetbalwedstrijden uit de Ligue 1 en de Major League Soccer op Eurosport 1 te zien.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.