Voetbal: Wedstrijden Nederlands elftal ook komende jaren bij NOS

De komende vier jaar zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal te zien bij de NOS. Dit heeft de NOS bekend gemaakt in een persbericht.

Wedstrijden

De NOS heeft de rechten verworven van de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020 en het WK 2022, en de duels in de Nations League. Ook de vriendschappelijke interlands van Oranje worden uitgezonden door de NOS. Aangezien de NOS ook verslag doet van EURO 2020 en het WK 2022, zijn alle prestaties van Oranje op een vaste plaats te zien.

“Hoort bij de NOS”

Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. “Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK.

Wedstrijden van Oranje

Het Nederlands elftal start de weg naar EURO 2020 met een oefeninterland tegen Peru, op donderdag 6 september. Vervolgens start de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de UEFA, bestaande uit vier divisies. Nederland komt uit in de hoogste divisie en ontmoet tussen september en november tweemaal Frankrijk en Duitsland. In oktober oefent Oranje tegen de Belgen. De EK-kwalificatiereeks begin in maart 2019. Ook eventuele play-offs daarna zijn te zien bij de NOS.

Kosten

De NOS heeft niet bekend gemaakt hoeveel zij heeft betaald voor de rechten. Bronnen zeggen tegen NRC Handelsblad dat het gaat om 800.000 – 900.000 euro per wedstrijd. Een woordvoerder van de NOS wil de bedragen die door NRC Handelsblad worden genoemd niet bevestigen.