Voetbalanalist Boskamp in opspraak in België

voetbalVoetbalanalist Johan Boskamp is in opspraak gekomen na het doen van vermeende anti-homo uitlatingen in De Nieuwe Revu.  

Boskamp, actief voor RTL7’s Voetbal International zei in de Revu dat “hij nooit homo’s heeft gekend tijdens zijn carrière: ‘Al mijn medespelers waren hartstikke gezond.“.

De uitspraak heeft in België, waar Boskamp woont en voor VRT’s Sporza op televisie actief is, al voor opschudding gezorgd. “Dit is duidelijk een vorm van homofobie. Zo’n mensen horen niet thuis bij een openbare omroep, en eigenlijk nergens op het scherm.”, aldus Vlaams Parlementslid Jan Roegiers tegenover dagblad De Standaard.

Boskamp deed zijn uitspraken in de Nieuwe Revu naar aanleiding van de eerdere uitspraken van Rene van der Gijp op RTL7’s Voetbal International over homo’s. De ophef daarover vindt Boskamp ‘flauwekul’. “René heeft niks verkeerd gezegd. Hij mag zeggen wat hij  wil. Ik ben het roerend met hem eens!”

Boskamp ontkent uitspraken
Johan Boskamp ontkent inmiddels de uitspraken die Nieuwe Revu heeft geciteerd. “Ik heb wel gezegd dat ik geen homo’s heb gekend tijdens mijn carrière” aldus Boskamp tegenover de Vlaamse publieke radiozender VRT Radio 1. Boskamp beweert dat hij verkeerd geciteerd is. De uitspraal “Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, ontken ik ten stelligste. Ik heb niet gezegd dat homo’s naar de dokter moeten.”, aldus Boskamp.