Voetbalcommentator Theo Reitsma zet punt achter carrière

Theo Reitsma is sinds kort niet meer te horen als voetbalcommentator bij de betaalzender FOX Sports. Hiermee komt er een eind aan de carrière van voetbalcommentator voor Theo Reitsma.

Theo Reitsma

Reitsma is inmiddels 73 jaar en werkte sinds 2008 als commentator bij de betaalzender Eredivisie Live en later FOX Sports. Daarvoor was hij sinds 1969 werkzaam bij de NOS. Reitsma leverde commentaar bij de verloren finale van het WK in 1978 en de gewonnen finale van het EK van 1988. In 2002 ging hij formeel met (vervroegd) pensioen bij de NOS maar deed daarna nog wel incidenteel verslag voor de publieke omroep.

Plotseling afscheid

Het was een plotseling afscheid volgens Theo Reitsma in het Algemeen Dagblad.  “Endemol, de producent van FOX Sports, kwam met de mededeling dat de ouderen niet meer op het eerste kanaal zouden komen. Nou, dan heb ik daar niets meer te zoeken. Ik hoefde niet elke week op het eerste kanaal, maar ook niet doorlopend naar De Graafschap. Noem het een vorm van kapsones, want daar voel ik me te goed voor. Overigens neem ik de leiding niets kwalijk. Binnenkort ga ik een hapje met ze eten.”

“No hard feelings”

Het afscheid had misschien chiquer gekund voor de commentator: “Ik zou het zo ook niet gedaan hebben. Overigens heb ik niet zo’n groot ego, maar in dit geval zeg ik wel: Theo Reitsma leent zich niet voor deze rolverdeling. Eerlijk gezegd zag ik het niet aankomen, maar ik ben stilletjes gekomen en ga ook rustig weer weg. No hard feelings.”, aldus Theo Reitsma in het Algemeen Dagblad vandaag.

In 2004 kreeg Reitsma de Ere Zilveren Nipkowschijf voor zijn hele oeuvre.

Video:

Goal Marco van Basten / Finale EK 1988

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.