Volgende week meer duidelijkheid over FM-kavel A7

agentschaptelecomIn de week van 22 april moet er meer duidelijkheid komen over het veilen van diverse frequentiekavels. Dit bericht het Agentschap Telecom vandaag. Oorspronkelijk had de veiling van de kavels deze week moeten starten.

 

Het gaat om het landelijke FM-kavel A7, het regionale FM-kavel B38 (omgeving Kaatsheuvel) en het middengolfkavel C08. “De beoordeling van de zienswijzen uit de consultatie vraagt meer tijd dan oorspronkelijk voorzien. Naar verwachting zal de Minister in de week van 22 april een beslissing nemen”, aldus het Agentschap Telecom.

Vooral het veilen van het landelijke FM-kavel A7 zou op problemen stuiten bij de mastenbeheerder Novec. Volgens Novec zou er door het in de lucht brengen van het FM-kavel A7 capaciteitsproblemen gaan ontstaan op diverse zendmasten Hierdoor zou de uitrol van het landelijke digitale commerciele netwerk via DAB+ in het gedrang komen. De uitrol van dit netwerk staat voor de komende maanden gepland en moet in september al in een groot deel van Nederland te ontvangen zijn.