“Voor zomerreces duidelijkheid radiofrequenties”

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) verwacht voor de start van het zomerreces in politiek Den Haag uitsluitsel te kunnen geven over wat er gaat gebeuren met de commerciële radiofrequenties. Eerder nog zouden de radiozenders vandaag worden geïnformeerd over wat er gaat gebeuren met hun etherfrequenties. Het Algemeen Dagblad bericht echter dat de PvdA daar nu een stokje voor gestoken heeft.

Minister Kamp wil veilen

Minister Kamp zou de radiozenders vandaag gaan meedelen dat er een veiling komt waarbij alle radiozenders opnieuw kunnen bieden op de frequenties. In 2003 zijn de etherfrequenties voor het laatste geveild. Later zijn de vergunningen van de ether frequenties verlengd waarbij de commerciële radiozenders de plicht kregen om te investeren in digitale radio via de ether (DAB+). Inmiddels hebben de landelijke commerciële radiozenders aan deze eis voldaan. De regionale commerciële radiozenders gaan per 1 september uitzenden via DAB+.

Geen Kamermeerderheid

Volgens het Algemeen Dagblad is er momenteel geen Kamermeerderheid voor het plan van Minister Kamp om de frequenties te gaan veilen. Afgelopen vrijdag hoopte Minister Kamp het voorstel door de ministerraad te krijgen maar coalitie-partner PvdA is uiterst kritisch over het plan om de frequenties te veilen. Eind deze week gaat het kabinet zich weer buigen over het vraagstuk. De Kamer voelt meer voor het verlengen van de frequenties. De Minister verwacht nu voor 3 juli meer duidelijkheid te geven over de toekomst van de etherfrequenties.