Voorzitter NPO: “Nu weer investeren in een sterke publieke omroep”

Shula Rijxman, De voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep vindt dat het tijd is om weer fors te investeren in de publieke omroep. Rijxman reageert hiermee op de Rijksbegroting van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

“Fors bijgedragen aan bezuinigingen”

Na jaren van bezuinigen voert het huidige kabinet een aantal correcties door op de gevolgen van het ingezette beleid. Volgens Shula Rijxman heeft de publieke omroep de afgelopen jaren zeer fors bijgedragen aan al die bezuinigingen, bijna een kwart van het budget is onder Rutte 1 en Rutte 2 ingeleverd. “Die broekriem hebben we dus stevig aangehaald. Heel wat gaatjes strakker gezet. Dat was nodig maar nu de broekriem in Nederland iets losser mag, is het tijd om weer fors te investeren in een sterke publieke omroep. De politieke steun is er maar het ontbreekt nu nog aan een financiële slagkracht om al die verschillende groepen in onze samenleving te kunnen blijven bedienen.”, aldus Rijxman.

Extra investeringen

Shula Rijxman pleitte eind augustus voor een structurele investering van 50 miljoen euro. Rijxman: ‘en die 50 miljoen euro is eigenlijk geen geld erbij maar geld dat de afgelopen jaren teveel is weggehaald bij de publieke omroep. Een reparatie die heel hard nodig is om als publieke omroep relevant te blijven in een mediawereld die zo sterk verandert. Een extra investering om blijvend te innoveren, een sterk en technisch verbeterd on demand platform te realiseren en het maken en aankopen van hoogwaardige programmacontent hiervoor.

“Geldmachine”

Staatssecretaris Sander Dekker (media) reageerde eind augustus fel op de uitlatingen van Rijxman over extra geld voor de publieke omroep: “Misschien heeft mevrouw Rijxman een geldmachine gevonden die ik ook al zo lang zoek. Maar als we volgend jaar ergens op de begroting geld kunnen vinden, weet ik nog wel een paar urgentere zaken om dat aan uit te geven”.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.