VPRO komt met eigen internet-zender

vproVanmiddag presenteerde de publieke omroep VPRO het nieuwe seizoen aan pers en relaties. Nieuw dit seizoen is de start van een eigen kanaal: VPROTV.

“Met het motto PRO VPRO wil de omroepvereniging het vehikel voor verandering zijn en met zijn programmering deel uitmaken van een beweging uit de malaise; meedenken over kansen en oplossingen, de blik verruimen en werken aan creatieve en slimme concepten.”,aldus het persbericht.

“Altijd zondag”
De VPRO start een eigen kanaal. Uitgangspunt: ‘altijd zondag’. Al sinds de vroege jaren zeventig is de zondagavond vertrouwde plek voor een groot aantal vermaarde VPRO programma’s. Koot en Bie, Het Gat van Nederland, Diogenes en meer recent, de reisjournalistieke series van onder anderen Jelle Brandt Corstius, Adriaan van Dis en Bram Vermeulen, hebben ervoor gezorgd dat voor veel kijkers de zondagavond synoniem is voor ‘VPRO avond’. Daar komt op vpro.nl nu VPROTV bij, met een wekelijkse selectie van het mooiste, beste en nieuwste van en volgens de VPRO. Elke zondagavond verschijnt op de site een verse speellijst, die een week lang beschikbaar blijft. Het programma wordt vertoond in de interactieve VPRO Playlist Player. Het is mogelijk om het programma in z’n geheel lineair te bekijken, alles achter elkaar in de redactionele volgorde, of in een volgorde naar eigen keuze.  Vanaf zondag 8 september wekelijks op vpro.nl/tv en binnenkort ook via verschillende connected smarttv’s

Radioprogrammering
De radioprogrammering verandert met ingang van januari 2014 ingrijpend. Op Radio 1 stoppen Villa VPRO, Brands met boeken, Studio Idzerda en Plots. Hier staat tegenover een verdubbeling van het aantal VPRO documentaires voor Holland Doc Radio en op maandag, dinsdag en donderdag het nieuwe buitenlandprogramma Grenzeloos. Op Radio 6 komt een einde aan De avonden. Hiervoor in de plaats komt op Radio 1 op werkdagen een nieuw cultureel magazine: Nooit meer slapen, tussen 00.00 en 02.00 uur, gepresenteerd door Pieter van der Wielen.

Meer informatie over programmering VPRO: http://www.vpro.nl/lees/nieuws/2013/09/nieuw-seizoen.html