VPRO start webserie over gevallen televisiegenres

Omroep VPRO komt met een speciale webserie over gevallen televisiegenres. De eerste aflevering is vandaag te zien op YouTube en de website van de VPRO. De komende vijf weken volgen nog vijf afleveringen onder de noemer “RIP TV”.

“Zonde”

Televisie zoals wij het kennen is niet meer. Televisie is dood. En dat is zonde, want met de dood van televisie gaat zoveel moois verloren“, aldus makers Ivo van Aart en Daan Windhorst. Daarom presenteren de makers met de webserie RIP TV zes plechtige herdenkingsdiensten. In zes memorials komen alle genres voorbij: van reality tot livetelevisie en van reisprogramma’s tot spelletjes met BN’ers.

“Televisie is dood”

Voor programmamakers Ivo van Aart en Daan Windhorst is het heel duidelijk: televisie is dood. Daan: ‘Als jij dan zegt ‘ja maar Heel Holland Bakt trekt 3 miljoen kijkers’ dan roepen wij paniekerig ‘ja maar TV is wel gewoon voorbij hoor. Televisie is dood, lang leve televisie. Opdat wij nooit vergeten.‘ Van daaruit is het idee ontstaan voor RIP TV: een terugblik op de hoogtepunten van televisie en programma’s die tv groot heeft gemaakt.

De afleveringen gaan over de onderwerpen BN’ers en spelletjes, live-TV, talentenjachten, nieuwsuitzendingen, reality en reisprogramma’s.

Uitzending: vanaf vandaag, zondag 8 juli, via vpro.nl/riptv of via youtube.com/vpro

Video: