VPRO zendt documentaire ‘O.J.:Made in America’ uit in 2Doc op NPO 2

De VPRO zendt vanaf vandaag, zondag 1 januari, elke dag de vijfdelige documentaire ‘O.J.: Made in America’ uit op NPO 2.

Documentaire

O.J.: Made in America is een vijfdelige documentaire over de opkomst en ondergang van de van dubbele moord beschuldigde legendarische footballspeler O.J. Simpson. Het is een verhaal over het moderne Amerika waarin ras, roem, media, geweld, het strafrechtelijke systeem en actuele kwesties over rassenongelijkheid aan de orde worden gesteld.

Ezra Edelman

De documentaire van regisseur Ezra Edelman kijkt opnieuw naar wat heeft plaatsgevonden. In meer dan zeventig interviews komen er oude vrienden en collega’s van Simpson, maar ook uitvoerders van het moordonderzoek, aan het woord om hun visie op het verhaal te geven. De bijzondere zoektocht naar het echte verhaal over Simpson levert ook een verzameling op van onuitwisbare waarheden over Amerika.

Niet schuldig

Op 3 oktober 1995, oordeelde de jury dat Simpson niet schuldig was. Voor velen was de uitspraak het bewijs dat in Amerika met geld en macht alles te koop is. Voor anderen is de vrijspraak een historische overwinning – een goedmaker voor al het onrecht dat zwart Amerika generaties lang was aangedaan.

De vijf afleveringen zijn tot en met donderdag 5 januari te zien op NPO 2 om 22.45 uur in het programma 2Doc. Meer informatie via de website van de VPRO.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.