VRT brengt nieuwe Vlaamse series op de buis

De Vlaamse openbare omroep VRT brengt in 2016 twee nieuwe Vlaamse fictieseries op de buis. Vanavond gaat de serie ‘Den elfde van den elfde’ van start op VRT Eén. In februari start Clinch op Canvas.

‘Den elfde van den elfde’

Vanavond, zondag 3 januari om 21.20 uur, start de fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’ op VRT Eén. De reeks werd geschreven en geregisseerd door Tom Van Dyck en Alice Reijs. In de tragikomische serie volgen we varkensboer Hubert Geunings (Jan Decleir), die voor de 35e keer op rij verkozen is tot Prins Carnaval. Elk jaar viert het dorp — dat tijdelijk wordt omgedoopt tot ‘Knorrendonk’ — de prins op 11 november. Maar Hubert Geunings krijgt stilaan genoeg van zijn functie als Prins Carnaval en gaat op zoek naar opvolging, wat voor veel heisa in het dorp zorgt. In de cast ziet u onder meer Peter Van den Begin en Bruno Vanden Broecke.

Audiodescriptie

Den elfde van den elfde wordt ook uitgezonden met audiodescriptie (AD). Audiodescriptie is een extra commentaarstem waardoor ook blinden en slechtzienden mee kunnen volgen. Net zoals bij vorige fictiereeksen op zondagavond toont de VRT de nieuwe aflevering telkens gelijktijdig op Eén (met AD via de digitale taalkeuze) en op Eén plus (op het Ketnet-kanaal) met de AD open voor iedereen, waardoor je geen taalkeuze hoeft in te stellen.

Clinch

In februari start ‘Clinch’ op VRT Canvas. ‘Clinch’ is een zesdelige reeks van op zichzelf staande verhalen waarin telkens drie personages met elkaar worden geconfronteerd. Het noodlot brengt hen samen in een penibele situatie waarin ze volledig op elkaar zijn aangewezen. Maar dat maakt de zaak alleen maar erger. En wanneer dan toch finaal de verlossing wenkt, valt er brutaal een lijk uit de kast.

Het scenario werd geschreven door Roy Aernouts. Co-scenaristen waren Herwig Ilegems en Wim Helsen. Roy Aernouts, Wim Helsen en Nico Sturm spelen de hoofdrollen. De reeks wordt geregisseerd door Herwig Ilegems en geproduceerd door het productiehuis Panenka van Tom Lenaerts. ‘Clinch’ is in zwart/wit opgenomen, om een tijdloos kader te creëren én om de dialogen beter tot hun recht te laten komen, aldus de VRT.

Video’s

Promo Den elfde van den elfde


Promo Clinch

https://www.youtube.com/watch?v=SZS4H90xp-U

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.