VRT: KetNet/Op12 krijgt avondprogrammering

vrtDe Vlaamse publieke omroep VRT heeft vandaag de najaarsprogrammatie van OP12 voorgesteld, het derde kanaal waarop overdag Ketnet uitgezonden wordt. Blikvanger wordt onder meer “Magazinski”, een programma dat toont “waar jongeren echt mee bezig zijn”. OP12, het derde kanaal van de VRT, zal na verloop van tijd minstens vijf dagen per week 20 uur uitzenden met ook aandacht voor bijvoorbeeld sport en cultuur. Volgens de beheersovereenkomst van de VRT moet OP12 vanaf september 2013 na 20 uur een volwaardig jongerenaanbod aanbieden.

“Magazinski”, een programma van Alaska TV, gaat volgende week maandag al van start. Het wekelijkse magazine met baseline “een programski over jonge menski” wil tonen waar “jongeren echt mee bezig zijn”, zegt de VRT maandag in een persbericht. Het programma zal authentieke portretten mixen met humor. Een van de rubrieken is “Redelijk goe bezig” dat portretten toont van “jonge gasten met een passie die daar al wat succes mee geoogst hebben”. Ander onderdeel is “Zo ben ik”, dat de “guilty pleasures” toont van jongeren. En onder meer Henk Rijckaert zal instaan voor de komische noot. Na “Magazinski” is het de beurt aan “In de remix”, een spin-off van het gelijknamige muziekprogramma op Eén.

De VRT maakt ook de andere avondblokken van OP12 bekend. Dinsdagavond staat in het teken van cultuur en Vlaamse muziek. Woensdag wordt de internationale avond met het Engelstalige magazine “Fans of Flanders”. Het programma richt zich tot de buitenlanders in onze regio. In “Best of Flanders” worden programma’s, zoals de fictiereeks “Stille Waters”, met Engelstalige ondertitels uitgezonden. Donderdagavond is sportavond met onder meer de Europa League.

De VRT zal trouwens ook evenementen zoals de Radio 1-sessies en de Club 69-concerten van Studio Brussel blijven uitzenden Op 12. Ook de verslaggeving van kleinere sporten blijft behouden op de zender. (via VRT/De Redactie.be)