VRT komt met nieuwe online radiospeler: Radioplus

radioDe Vlaamse publieke omroep VRT heeft een nieuwe online radiospeler gelanceerd: Radioplus. Via radioplus.be kunnen luisteraars hun favoriete radioprogramma’s online beluisteren en herbeluisteren, reacties doorsturen 

en hun lievelingsmuziek delen met vrienden. Er is ook een app van Radioplus voor smartphone beschikbaar. “De nieuwe radiospeler is visueler dan ooit en een stevige stap voorwaarts voor wie mobiel naar radio wil luisteren.”, aldus de VRT.

Via Radioplus kunnen luisteraars luisteren naar VRT Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, MNM Hits, Klara Continuo en Nieuws+. Met de vernieuwde radiospeler wil de VRT het comfort vergroten voor wie online en mobiel naar de radio luistert. “De radio-ervaring via Radioplus is visueler dan ooit. Zo zien luisteraars naast afbeeldingen van de presentatoren ook afbeeldingen van de gespeelde songs en artiesten die te horen zijn op de radio. De laatste verkeersinfo, het meest recente nieuws of je favoriete programma, ze zijn steeds toegankelijk via Radioplus, waar en wanneer je ook wil.”, aldus de VRT in een persbericht.

Muziek delen
In de afspeellijst krijgen luisteraars een overzicht van de laatst gespeelde songs. Via de programmagids kunnen luisteraars de titel van een song of artiest snel in de playlists terugvinden of het programmaschema raadplegen. Gebruikers kunnen beluisterde muziek ook delen via sociale media of online aankopen. Ten slotte gaat reageren op een programma via sociale media, e-mail of sms via Radioplus heel snel en gemakkelijk.

De nieuwe online radiospeler vind je via: http://radioplus.be/