VRT komt met twee apps voor Apple TV

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft twee apps voor de mediaspeler van Apple, Apple TV, gelanceerd. Het gaat om een app om de programma’s van Canvas en een app om Het Journaal van de VRT te bekijken via de Apple TV.

Met de apps kunnen gebruikers in België met een AppleTV de televisieprogramma’s van de zender Canvas gratis opvragen en steeds de meest recente uitzending van Het Journaal, integraal en per reportage opgeknipt, herbekijken op hun televisietoestel.

Canvas

De Canvas-app op AppleTV geeft toegang tot hetzelfde online videoaanbod als op canvas.be. Binnen de app zijn er drie onderdelen. Gebruikers kunnen grasduinen door de programma’s van Canvas, zich laten leiden door een selectie gemaakt door de Canvasredactie en genieten van exclusieve content die enkel voor online kijkers aangeboden wordt.

Het Journaal

Met de Apple TV-app van Het Journaa van de VRTl kunnen gebruikers uitzendingen van het programma (edities 13 uur, 19 uur en laat) herbekijken. Het archief van de app gaat tot een maand terug. Uitzendingen kunnen integraal of per reportage bekeken worden. Het is vooral een gebruiksvriendelijke manier om Het journaal op een televisietoestel te herbekijken.

“Missie”

De apps werden ontwikkeld vanuit het Creative Lab van de VRT, een onderdeel van het Digitaal Productiecentrum van de openbare omroep. “Apps uitproberen op een nieuw platform als AppleTV past volledig in de missie van het Creative Lab om kort op de bal te spelen in de snel veranderende digitale wereld. We proberen vooral te leren uit de ervaringen van de gebruikers en volgen met grote interesse hoe ze de apps ervaren.”, aldus Lesley Demuynck, hoofd Creative Lab VRT

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.