VRT neemt afscheid van omroepsters

Vandaag neemt de Vlaamse openbare omroep VRT afscheid van haar omroepsters. Vanavond zullen Andrea Croonenberghs, Eva Daeleman, Geena Lisa en Saartje Vandendriessche voor het laatst te zien zijn op VRT Eén. 

De omroepsters nemen vanavond elk om beurt een aankondiging voor hun rekening en nemen ’s avonds samen afscheid van de kijkers. Andrea Croonenberghs, Eva Daeleman, Geena Lisa en Saartje Vandendriessche zullen na “Vive le vélo” (rond 22.30 uur) zich samen tot de kijkers richten voor een afscheidsgroet.

Nieuwe vormgeving

Vanaf morgen zullen de huidige trailerstemmen de programma’s buiten beeld aankondigen tot Eén in het najaar van start gaat met de nieuwe vormgeving. “Naast een andere vormgeving wordt ook gewerkt aan een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen. Daarbij zal Eén niet langer omroepsters inzetten om de verschillende programma’s aan te kondigen. Er komt een combinatie van netstemmen en grafiek in de plaats.”, aldus de VRT in een persbericht.

Moeilijke beslissing

Eén, is een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters inzet. Olivier Goris, netmanager van Eén: “Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén. Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan. Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dat moet je als zender ook durven erkennen.”

Video van Saarte Vandendriessche: