VRT Nieuws gaat binnenkort verder als VRT NWS

Het nieuwsmerk van de Vlaamse publieke omroep VRT gaat in de toekomst verder onder de naam ‘VRT NWS’. Dit heeft de omroep donderdag bekend gemaakt.

Nieuwsmerk

In de loop van het voorjaar wordt nieuwsmerk VRT NWS gelanceerd door de omroep. “VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden”, zegt Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur van de nieuwsdienst. Deredactie.be, de nieuwssite van VRT Nieuws, verandert in de loop van het voorjaar van naam in vrtnieuws.be.

“Elk moment van de dag”

“Vanaf dan zal VRT NWS altijd en overal herkenbaar zijn voor wat onze nieuwsdienst brengt, op radio, tv en online.” “VRT NWS is er voor iedereen, maar niet per se voor iedereen tegelijk”, zegt gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts. “Niet op al onze kanalen in dezelfde vorm of met dezelfde inhoud op elk moment van de dag. VRT NWS heeft evenveel gezichten als ons publiek.”

VRT NU

Naast VRT NWS wordt ook het videoplatform VRT NU binnenkort gelanceerd door de Vlaamse openbare omroep. Maandag 30 januari aanstaande gaat VRT NU van start. Het wordt een online videoplatform waarop alle VRT-programma’s te bekijken zijn. VRT NU biedt daarnaast ook live-uitzendingen aan, programma’s uit het archief en een selectie video’s  van de radionetten. In eerste instantie is VRT NU enkel een website. In de loop van 2017 komen er ook nog apps.

Kijkgedrag

“Met VRT NU willen we slim inspelen op het veranderende kijkgedrag van de Vlaming. Kijkers kunnen programma’s bekijken en herbekijken, waar ze willen, wanneer ze willen”, zegt Peter Claes, algemeen directeur Media & Productie. “We gaan bovendien dat aanbod aanvullen met programma’s die een actuele relevantie hebben. Zo vergroten we het kijkcomfort en versterken we opnieuw de band met de Vlaamse mediagebruiker.”

Video: