Nieuwe programmering voor VRT Radio 1

vrtVanaf januari 2014 komt VRT Radio 1 met een vernieuwd programmaschema en opgefriste programma’s. Dit bericht de Vlaamse publieke omroep op haar website.

 

“We willen het programmaschema en de programma‚Äôs van Radio 1 nog beter afstemmen op de verwachtingen en het ritme van de luisteraars”, legt VRT-radiomanager Els Van de Sijpe uit. Radio 1 blijft ook in de toekomst inzetten op sterke en gevarieerde inhoud met veel aandacht voor onder andere actualiteit, sport, cultuur en muziek. “Maar we bekijken wel op welke momenten en in welke vorm die thema’s het best aan bod komen in het schema”, zegt radiomanager Els Van de Sijpe.

Begin 2014 komen er enkele wijzigingen in het basisschema op weekdagen. Zo zal het programma van Jan Hautekiet uitgezonden worden tussen 9 en 10 uur. Het programma wordt bovendien strakker en blijft sterk interactief op alle platformen.

Tussen 10 en 12 uur is er dan ruimte voor een nieuw radioformat dat de luisteraars begeleidt door de voormiddag. “Nieuwe feiten” verhuist dan weer naar de middag. Dat wil zeggen dat het programma “Joos”, nu tussen 11 en 13 uur, verdwijnt. Toch wordt er niet uitgesloten dat Ruth Joos een nieuw programma krijgt op Radio 1, meldt de persdienst van de VRT.

’s Avonds tussen 19 en 20 uur komt er tot slot een eigenzinnige round-up van de dag. De concrete invulling van het vernieuwde programmaschema van Radio 1 wordt de komende weken en maanden verder uitgewerkt.