VRT Radio 2 start website voor Vlaamse muziek

VRT Radio 2 heeft een nieuwe website gelanceerd speciaal voor de Vlaamse muziek: vivavlaanderen.be. “Het onlineplatform moet de referentiesite worden voor alles wat met Vlaamse muziek heeft te maken.”, aldus de Vlaamse openbare omroep VRT. Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaamse populaire genre in kaart, maar Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige genre in kaart te brengen.

“We willen van vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons”, zegt VRT Radio 2-nethoofd Jan Knudde. “Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren.”

Tijdslijn

Op vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten. “Momenteel zijn dat een 55-tal artiesten, maar de bedoeling is dat dat aantal in de toekomst uitbreidt”, legt Knudde uit.

“Vivavlaanderen.be is geen site die af is. We zullen in de toekomst ook tijdslijnen maken voor artiesten die er momenteel nog niet op staan. En wanneer onze artiesten nieuwe muziek uitbrengen zullen we die toevoegen aan hun tijdslijn.”, aldus Knudde.

De website is te vinden via: http://vivavlaanderen.radio2.be/