VRT-radiozender MNM is komende weken Het Grootste Arbeidsbureau

De Vlaamse publieke radiozender VRT MNM is tot en met vrijdag 26 februari twee weken ‘Het Grootste Arbeidsbureau’

Focus dit jaar op her- en bijscholen

De jongerenradiozender van de VRT slaat naar jaarlijkse gewoonte een brug tussen werkgevers en werkzoekenden en geeft jonge schoolverlaters tips om aan een baan te krijgen. Dit jaar ligt de focus op her- en bijscholen. Samen met de steun van VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) geeft MNM jongeren tips en trucs die de weg doorheen het werkveld een pak aangenamer maken. Wat zijn de do’s en don’t’s bij het solliciteren? Hoe maak je een carrièreswitch? Wat is het beste moment om loonsopslag te vragen?

“Samen met de luisteraars en experten willen we jonge werkzoekende een flinke duw in de rug geven. Jongeren zijn de motor van de toekomst.”, aldus VRT MNM-nethoofd Rino Ver Eecke

Het Grootste Arbeidsbureau

Tot en met vrijdag 26 februari presenteert dj Astrid Demeure elke werkdag van 12 tot 13 uur Het Grootste Arbeidsbureau vanuit het VDAB-gebouw in Brussel. Er komen dagelijks ervaringsdeskundigen langs die een antwoord geven op alle mogelijke vragen van jonge werkzoekenden, en werkhebbenden, want dit jaar ligt de focus op her- en bijscholen.

MNM en VDAB leggen alle manieren op tafel die werknemers kunnen helpen om hun huidige job interessanter te maken (bijscholen) of om op een eenvoudige manier naar een nieuwe uitdaging over te schakelen (herscholen). Daarnaast is er ook aandacht voor thema’s als solliciteren, loon en motivatie.

Tips

In De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow (6-9 uur) inspireren dj’s Peter Van de Veire en Julie Van den Steende luisteraars met tips om de collegialiteit op de werkvloer te verbeteren. Tom De Cock gaat in Planeet De Cock (16-19 uur) dan weer op zoek naar de leukste, gevaarlijkste en best betaalde jobs.

Werk Top 40

Op vrijdag 26 februari wordt tussen 13 en 16 uur Het Grootste Arbeidsbureau muzikaal afgesloten met de Werk Top 40. Het Grootste Arbeidsbureau: van maandag 15 tot en met vrijdag 26 februari op MNM. Van maandag tot vrijdag van 12 tot 13 uur met Astrid Demeure vanuit VDAB.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.